Przepis na pierogi z kaszanką i kapustą 📖

Składniki:
- 300 g kaszanki
- 300 g kapusty kiszonej
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- Sól i pieprz do smaku
- Ciasto na pierogi (można kupić gotowe lub przygotować samodzielnie)

Instrukcje:
1. Kaszankę pokrój na drobne kawałki.
2. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
3. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż cebulę, aż będzie miękka i lekko złocista.
4. Dodaj pokrojoną kaszankę i smaż przez kilka minut, aż będzie dobrze podgrzana.
5. Kapustę kiszoną również pokrój na drobne kawałki.
6. Dodaj kapustę do kaszanki i cebuli na patelni. Smaż wszystko razem przez około 10 minut, aż kapusta będzie miękka.
7. Dopraw farsz solą i pieprzem według własnych preferencji. Możesz również dodać inne przyprawy, jeśli lubisz.
8. Przygotuj ciasto na pierogi. Jeśli używasz gotowego ciasta, rozwałkuj je na cienkie placki i wycinaj okręgi za pomocą szklanki.
9. Nałóż na każdy placek około 1 łyżkę farszu. Zlepij brzegi ciasta, aby stworzyć pierogi.
10. Gotuj pierogi w osolonej wrzącej wodzie przez około 5-7 minut, aż będą miękkie i wypłyną na powierzchnię.
11. Wyjmij pierogi z wody za pomocą cedzaka i odcedź.
12. Podawaj pierogi z kaszanką i kapustą na talerzu, możesz je polać odrobiną roztopionego masła lub skwarkami cebulowymi.

Smacznego!

Podobne przepisy

pierogi z kaszanka
pierogi kapusta z grzybami
pierogi z kapustą i grzybami
pierogi z kapustą i pieczarkami
pierogi z mięsem i kapustą