Przepis na piers z indyka faszerowana szpinakiem 📖

Przepis na pierś z indyka faszerowaną szpinakiem:

Składniki:
- 4 filety z piersi indyka
- 200 g świeżego szpinaku
- 1 cebula, drobno posiekana
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 100 g sera feta, pokrojonego w kostkę
- Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
2. Filety indyka lekko rozbij za pomocą wałka do mięsa.
3. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż cebulę przez kilka minut, aż zmięknie.
4. Dodaj czosnek i szpinak, smażając przez około 2-3 minuty, aż szpinak zmięknie. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
5. Na przygotowane filety indyka połóż równą porcję farszu ze szpinaku. Na wierzchu połóż kilka kostek sera feta.
6. Zwiń filety w ruloniki i umieść je w naczyniu żaroodpornym.
7. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 25-30 minut, aż mięso będzie miękkie i soczyste.
8. Podawaj pierś z indyka faszerowaną szpinakiem na gorąco, najlepiej z ulubionymi dodatkami, takimi jak ziemniaki czy sałatka.

Smacznego!

Podobne przepisy

pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i fetą
pierś z kurczaka faszerowana
pierś z kurczaka faszerowaną pieczarkami
rolada z indyka faszerowana
pierś z kurczaka ze szpinakiem