Przepis na pierś z indyka na kanapki 📖

Przepis na pierś z indyka na kanapki:

Składniki:
- 2 filety z indyka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
- 4 plasterki świeżego pomidora
- 4 plasterki sera żółtego
- 4 plastry pieczywa (np. razowego lub pszennego)
- Sałata do dekoracji (opcjonalnie)

Przygotowanie:
1. Filety z indyka umyj, osusz i posól delikatnie z obu stron.
2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.
3. Smaż filety z indyka po około 5-6 minut z jednej strony, a następnie przewróć je i smaż przez kolejne 5-6 minut z drugiej strony, aż będą złociste i dobrze przypieczone.
4. Pod koniec smażenia posól i popieprz pierś z indyka do smaku.
5. Wyjmij filety z patelni i odstaw na chwilę do ostygnięcia. Następnie pokrój je na cienkie plastry.
6. Plastry pieczywa podpiecz na suchej patelni lub w tosterze.
7. Na plastry pieczywa połóż plasterki pomidora, plastry sera żółtego oraz kawałki pokrojonej pierś z indyka.
8. Dodatkowo możesz dodać liście sałaty lub inne ulubione dodatki, np. plasterki ogórka.
9. Przykryj drugim plasterkiem pieczywa i kanapki są gotowe do podania!

Smacznego!

Podobne przepisy

pierś z kurczaka na kanapki
pierś z indyka fit
indyka piers
pierś z indyka roladki
pierś z indyka rolada