Przepis na pierś z kurczaka mielona 📖

Składniki:
- 500g fileta z kurczaka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 2 łyżki tartej bułki
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
- olej do smażenia

Przygotowanie:
1. Filet z kurczaka umyj i osusz dobrze papierowym ręcznikiem.
2. Cebulę i czosnek obierz oraz posiekaj drobno.
3. Wszystkie składniki, czyli filet z kurczaka, cebulę, czosnek, jajko, tartą bułkę, natkę pietruszki, sól, pieprz i paprykę, umieść w misce i dobrze wymieszaj.
4. Uformuj z powstałej masy nieduże kotleciki o dowolnym kształcie.
5. Rozgrzej olej na patelni.
6. Wrzuć kotleciki na rozgrzany olej i smaż przez około 4-5 minut z każdej strony, aż będą rumiane i dobrze przypieczone.
7. Uszanuj i smacznego!

Podobne przepisy

rybe mielona
mielona słonina
mieloną wołowinę
mielona jagniecina
wołowinę mieloną