Przepis na pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami i serem 📖

Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 200g pieczarek
- 100g sera żółtego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz

Wykonanie:
1. Pieczarki dokładnie umyj, osusz i pokrój na drobne kostki.
2. Ser żółty zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
3. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę lub posiekaj drobno.
4. Na patelni rozgrzej masło, dodaj czosnek i podsmaż przez chwilę, aż będzie miękki i aromatyczny.
5. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż przez około 5 minut, aż zmiękną i puścią wodę.
6. Dopraw nadzienie solą i pieprzem do smaku.
7. Filety z kurczaka umyj, osusz, a następnie, używając ostrego noża, przetnij wzdłuż, tworząc kieszonki.
8. Nadziewaj filety równą ilością przygotowanych pieczarek i sera.
9. Filety przełóż na lekko natłuszczone daną patelnię i obsmaż z obu stron na średnim ogniu, aż będą rumiane i dobrze przypieczone (około 5 minut z każdej strony).
10. Gotowe danie podawaj od razu, najlepiej z dodatkiem sałatki lub ulubionych warzyw.

Smacznego!

Podobne przepisy

pierś z kurczaka z pieczarkami i serem
pierś kurczaka z pieczarkami
pierś z kurczaka i pieczarkami
pierś z kurczaka faszerowaną pieczarkami
pierś z kurczaka faszerowany pieczarkami