Przepis na pierś z kurczaka w bulionie 📖

Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 1 litr bulionu drobiowego
- 1 marchewka
- 1 por
- 1 pietruszka
- 2 ząbki czosnku
- Sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki do posypania

Instrukcje:
1. Na patelni rozgrzej trochę oleju i usmaż filety z kurczaka na złoty kolor z obu stron.
2. W międzyczasie w garnku zagotuj bulion drobiowy.
3. Marchewkę, por i pietruszkę pokrój na mniejsze kawałki.
4. Dodaj pokrojone warzywa do bulionu.
5. Wrzuć również usmażone filety z kurczaka.
6. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 20-25 minut, aż mięso będzie miękkie.
7. Dodaj posiekany czosnek do bulionu i gotuj jeszcze przez kilka minut.
8. Dopraw solą i pieprzem według własnego smaku.
9. Na koniec posyp danie świeżo posiekaną natką pietruszki.
10. Podawaj gorące, najlepiej z dodatkiem ulubionych dodatków, na przykład ryżu czy kaszy.

Smacznego!

Podobne przepisy

gulasz na bulionie
krupnik bulionie
risotto na bulionie
pierś z kurczaka fit
pierś z kurczaka ser