Przepis na pierś z kurczaka z pieczarkami i serkiem topionym 📖

Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 200 g pieczarek
- 4 plasterki sera topionego
- 2 łyżki oliwy
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka suszonego tymianku

Przygotowanie:
1. Filety z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na połowę.
2. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry.
3. Na dużej patelni rozgrzać oliwę.
4. Kurczaka oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem z obu stron.
5. Na rozgrzanej patelni obsmażyć od strony skóry przez około 3-4 minuty, a następnie odwrócić kawałki i smażyć przez kolejne 3 minuty.
6. Dodać na patelnię plastry pieczarek i smażyć razem z kurczakiem przez około 5 minut, aż warzywa zmiękną.
7. Na wierzchu każdego kawałka kurczaka położyć po 2 plasterki sera topionego.
8. Przykryć patelnię pokrywką i gotować na małym ogniu przez około 2-3 minuty, aż ser się roztopi i zacznie lekko puszczać.
9. Podawać pierś z kurczaka z pieczarkami i serkiem topionym na gorąco, jako danie główne z dodatkiem ulubionych surówek lub ryżu.

Smacznego!

Podobne przepisy

pierś z kurczaka i pieczarkami
pierś kurczaka z pieczarkami
pierś z kurczaka z ryżem i pieczarkami
pierś z kurczaka z pieczarkami i serem
pierś z kurczaka faszerowaną pieczarkami