Przepis na pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 📖

Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 2 łyżki suszonych pomidorów
- 1 garść świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza.
2. Filety z kurczaka przemyj i osusz. Następnie delikatnie rozbij przy użyciu wałka do mięsa.
3. Pokrój suszone pomidory na mniejsze kawałki.
4. Na rozgrzanej patelni dodaj oliwę z oliwek i podsmaż pokrojony czosnek przez chwilę.
5. Dodaj do smażącego się czosnku suszone pomidory i szpinak. Smaż całość przez około 3-4 minuty, aż szpinak zmięknie.
6. Przygotowane szpinak z pomidorami rozłóż na filetach z kurczaka.
7. Zwiń filety w ruloniki, a następnie przywiązuj je nicią kuchenną, aby zachować kształt.
8. Włóż przygotowane ruloniki na blaszkę do pieczenia i piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 25-30 minut, aż mięso będzie dobrze upieczone.
9. Przed podaniem usuń nici, pokrój ruloniki na kawałki i podawaj z ulubionymi dodatkami np. z sałatką lub pieczonymi ziemniakami.

Smacznego!

Podobne przepisy

pierś kurczaka z suszonymi pomidorami
kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
pierś z kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami
pierś z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami
y naleśniki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami