Przepis na placek orzechowy 📖

Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki pokruszonych orzechów
- 1/2 szklanki mleka
- 1 jajko
- 1/4 szklanki oleju roślinnego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli

Sposób przygotowania:

1. W jednej misce wymieszaj mąkę, cukier, orzechy, proszek do pieczenia i szczyptę soli.

2. W drugiej misce roztrzep jajko z mlekiem i olejem.

3. Wymieszaj zawartość obu misek, aż powstanie jednolita masa.

4. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju.

5. Łyżką nabieraj masę i smaż placki z obu stron na złoty kolor.

6. Odstaw gotowe placki na talerz.

7. Podawaj z ulubionymi dodatkami lub polane syropem klonowym.

Smacznego!

Podobne przepisy

sernik orzechowy
biszkopt orzechowy z 4 jaj
biszkopt orzechowy z 5 jaj
biszkopt orzechowy
hummus orzechowy