Przepis na placki z jabłkami i jogurtem 📖

Składniki:
- 2 jabłka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- olej roślinny do smażenia

Przygotowanie:
1. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2. Do miski dodaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj składniki.
3. Do suchych składników dodaj jajka i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą masę.
4. Na patelni rozgrzej olej na średnim ogniu.
5. Na patelnię wykładaj po łyżce ciasta, formując placki.
6. Smaż placki z obu stron, aż staną się złociste.
7. Przełóż usmażone placki na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby osączyć nadmiar tłuszczu.
8. Podawaj ciepłe placki z jabłkami i jogurtem. Możesz również polać je sokiem z cytryny lub posypać cynamonem i cukrem pudrem.

Smacznego!

Podobne przepisy

racuchy z jogurtem i jabłkami
racuchy z jabłkami i jogurtem
racuchy z jabłkami z jogurtem naturalnym
placki bananowe z jogurtem naturalnym
na.placki z jablkami