Przepis na polędwiczki wieprzowe smażone na maśle 📖

Składniki:
- 500g polędwiczek wieprzowych
- 2 łyżki masła
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Polędwiczki wieprzowe dokładnie oczyść i osusz papierowym ręcznikiem.
2. W misce wymieszaj sól i pieprz.
3. Obróć polędwiczki w mieszance przypraw, dokładnie je obtaczając.
4. Na patelni rozgrzej masło na średnim ogniu.
5. Smaż polędwiczki na patelni przez około 4-5 minut z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru oraz będą w środku różowe i soczyste.
6. Po usmażeniu, wyjmij polędwiczki z patelni i pozwól im odpocząć przez kilka minut.
7. Następnie pokrój polędwiczki na cienkie plastry i podawaj natychmiast.

Możesz podać polędwiczki wieprzowe smażone na maśle jako danie główne, np. z dodatkiem ziemniaków i surówki. Smacznego!

Podobne przepisy

polędwiczki wieprzowe na maśle
polędwiczki wieprzowe smażone
polędwiczki wieprzowe
fit polędwiczki wieprzowe
fajne polędwiczki wieprzowe