Przepis na polski tatar 📖

Składniki:
- 300 g dobrej jakości mielonej wołowiny
- 2 żółtka
- 2 łyżki posiekanych korniszonów
- 2 łyżki posiekanej cebuli
- 2 łyżki posiekanych kaparów
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Mieloną wołowinę umieść w misce.
2. Dodaj żółtka do mięsa i dokładnie wymieszaj.
3. Dodaj posiekane kornisony, cebulę, kapary i natkę pietruszki.
4. Wymieszaj wszystkie składniki, aż do uzyskania jednolitej masy.
5. Dopraw tatar solą i pieprzem do smaku.
6. Wszystko dokładnie wymieszaj.
7. Dodaj oliwę z oliwek i jeszcze raz wymieszaj.
8. Przenieś tatar do miski i podawaj z pieczywem lub tostami.

Smacznego!

Podobne przepisy

tatar to
tatar z dziczyzny
tatar z cielęciny
tatar z buraka
tatar z biedronki