Przepis na tatar z cielęciny 📖

Oto przepis na tatar z cielęciny:

Składniki:
- 300g cielęcego mięsa (filet)
- 1 mała cebula
- 1 łyżka kaparów
- 2 ogórki kiszone
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- 1 łyżeczka sosu Worcestershire
- sól do smaku
- pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Mięso umyj i bardzo dokładnie osusz. Następnie pokrój je w drobną kostkę.
2. Cebulę również pokrój w bardzo drobną kostkę.
3. Kapary i ogórki kiszone drobno posiekaj.
4. Do miski dodaj pokrojone mięso, cebulę, kapary, ogórki kiszone oraz posiekaną natkę pietruszki.
5. W osobnej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, musztardę dijon i sos Worcestershire. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
6. Dodaj sos do miseczki z pozostałymi składnikami i dokładnie wymieszaj, aby wszystko się połączyło.
7. Tatar z cielęciny podawaj na talerzu, najlepiej w towarzystwie świeżo wypieczonych grzanek lub pieczywa.

Smacznego!

Podobne przepisy

rosół z cielęciny
pulpety z cielęciny
mielone z cielęciny
kiełbasę z cielęciny
hamburgery z cieleciny