Przepis na racuchy fit 📖

Oto przepis na zdrowe i fit racuchy:

Składniki:
- 1 jabłko
- 1 banan
- 1 szklanka mąki gryczanej
- 1 szklanka mleka roślinnego (np. migdałowego lub owsianego)
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- Opcjonalnie: odrobina cukru kokosowego lub syropu klonowego do słodzenia

Sposób przygotowania:
1. Jabłko sparz i obierz ze skóry, a następnie zetrzyj na tarce.
2. Banana rozgnieć widelcem w misce.
3. Do miseczki z bananem dodaj mąkę, mleko roślinne, jajka, proszek do pieczenia i cynamon. Całość dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita masa bez grudek.
4. Na końcu dodaj starte jabłko i mieszaj jeszcze raz.
5. Na rozgrzanej patelni, posmarowanej delikatnie olejem kokosowym lub nierafinowanym olejem rzepakowym, smaż racuchy na średnim ogniu.
6. Należy formować niewielkie placki i smażyć po kilka minut z każdej strony, aż będą rumiane i dobrze usmażone.
7. Gotowe racuchy podawaj samodzielnie lub polane niewielką ilością cukru kokosowego lub syropem klonowym.

Smacznego!

Podobne przepisy

racuchy
racuchy same
a racuchy
racuchy jabłkowe
racuchy z owocami