Przepis na racuchy na kefirze 📖

Składniki na racuchy na kefirze:

- 2 jajka
- 1 szklanka kefiru
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru pudru
- szczypta soli
- 1 łyżka oleju roślinnego
- dodatki (np. owoce, cukier puder do posypania)

Przygotowanie:

1. Rozbij jajka do miski, dodaj kefir i dokładnie wymieszaj.

2. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier pudru i sól. Ponownie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.

3. Na patelni rozgrzej olej i nakładaj łyżką porcje ciasta.

4. Smaż racuchy na złoty kolor (ok. 2-3 minuty z każdej strony), przewracając je delikatnie.

5. Podawaj z ulubionymi dodatkami - na przykład z owocami lub posypane cukrem pudrem.

Smacznego!

Podobne przepisy

racuchy z jabłkiem na kefirze
racuchy drożdżowe na kefirze
puszyste racuchy z jabłkami na kefirze
racuchy z jabłkami na drożdżach i kefirze
nalesniki na kefirze