Przepis na racuchy z jabłkami na jogurcie naturalnym 📖

Składniki:
- 2 duże jabłka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania

Przygotowanie:
1. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na drobne kawałki.
2. W jednej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i cukier.
3. W drugiej misce roztrzep jajko i dodaj do niego jogurt naturalny. Wymieszaj razem.
4. Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj na gładką masę.
5. Na patelni rozgrzej olej.
6. Na rozgrzany olej nakładaj łyżką porcje ciasta, a na wierzchu umieszczaj kawałki jabłek.
7. Smaż racuchy na średnim ogniu z obu stron, aż staną się złociste.
8. Po usmażeniu odsącz racuchy z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku.
9. Posyp racuchy cukrem pudrem i podawaj od razu.

Smacznego!

Podobne przepisy

racuchy z jabłkami z jogurtem naturalnym
racuchy z jabłkami na jogurcie greckim
babkę na jogurcie naturalnym
pączki na jogurcie naturalnym
chleb na jogurcie naturalnym bez drożdży