Przepis na racuchy z twarogiem i jabłkami 📖

Składniki:
- 250 g twarogu
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jabłka
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania

Przygotowanie:
1. W misce rozgnieć twaróg za pomocą widelca.
2. Dodaj jajka, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszaj.
3. Wsyp mąkę i ponownie dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolite ciasto.
4. Obierz jabłka, usuń gniazda nasienne i pokrój je w drobne kawałki.
5. Dodaj pokrojone jabłka do ciasta i wymieszaj.
6. Na patelni rozgrzej olej.
7. Na gorący olej nakładaj porcję ciasta, formując okrągłe placki. Smaż racuchy na złoty kolor z obu stron.
8. Usmażone racuchy odłóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby zebrał nadmiar tłuszczu.
9. Powtarzaj czynność do wyczerpania ciasta.
10. Przed podaniem posyp racuchy cukrem pudrem.

Smacznego!

Podobne przepisy

racuchy drożdżowe z twarogiem
placki z jabłkami i twarogiem
kruche ciasto z twarogiem i jabłkami
racuchy z jablkami
fit racuchy z jabłkami