Przepis na rafaello masa 📖
Składniki:- 200g białej czekolady
- 100g wiórków kokosowych
- 80g masła
- 80g cukru pudru
- 100g mielonych migdałów
- 20-30 pełnych orzechów laskowych
Przygotowanie:
1. Roztop białą czekoladę i masło w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, mieszając aż do uzyskania gładkiej masy.
2. Dodaj cukier puder i mielone migdały do masy czekoladowej, dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
3. Włóż masę do lodówki na około godzinę, aby stężała i dało się ją formować.
4. Wyjmij masę z lodówki i formuj małe kulki, na środek każdej kulki włóż orzech laskowy.
5. Posyp wiórkami kokosowymi talerzem i obtocz w nich przygotowane kulki, delikatnie dociskając, aby się przykleiły.
6. Gotowe rafaello przenieś na półmisek i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny, aby stężały.
Smacznego!