Przepis na rafaello na biszkopcie z białą czekoladą 📖
Przepis na rafaello na biszkopcie z białą czekoladą:Składniki:
- 200 g biszkoptów
- 200 g białej czekolady
- 100 ml śmietanki kremówki
- 100 g orzechów kokosowych
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka oleju kokosowego
Instrukcje:
1. W misce umieść biszkopty i rozkrusz je na mniejsze kawałki.
2. W rondlu podgrzej śmietankę kremówkę do momentu, gdy zacznie się gotować.
3. Dodaj do śmietanki białą czekoladę, cukier puder i olej kokosowy. Całość mieszaj, aż czekolada się roztopi i powstanie jednolita masa.
4. Gotową masę czekoladową wylej na rozkruszone biszkopty i dokładnie wymieszaj.
5. Dodaj orzechy kokosowe i ponownie wymieszaj, aż składniki dobrze się połączą.
6. Wyłóż masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formuj małe kulki w kształcie rafaello.
7. Gotowe kulki możesz dodatkowo obtoczyć w orzechach kokosowych dla dodatkowej dekoracji.
9. Umieść rafaello na biszkopcie z białą czekoladą w lodówce na około 1-2 godziny, aby stężały.
10. Smacznego!