Przepis na rafaello na herbatnikach przyslij 📖

Przepis na rafllelo na herbatnikach:

Składniki:
- 200 g herbatników
- 200 g wiórków kokosowych
- 200 g mleka skondensowanego słodzonego
- 100 g białej czekolady
- 50 g masła

Instrukcje:
1. W blenderze lub malakserze zmiel herbatniki na drobne kruszki.
2. Dodaj mleko skondensowane i wiórki kokosowe, mieszaj aż powstanie jednolita masa.
3. Z ostudzonej masy formuj kulki o średnicy około 2 cm i układaj na blacie lub desce do krojenia.
4. Wstaw kulki na kilka minut do zamrażarki, aby stężały.
5. W międzyczasie, rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej, dodaj masło i wymieszaj, aż powstanie gładką glazurą.
6. Wyjmij kulki z zamrażarki i nanieś na każdą z nich warstwę białej czekolady.
7. Posyp kulki wiórkami kokosowymi, delikatnie dociskając, aby się przykleiły.
8. Odstaw kulki na kilka godzin do lodówki, aby stężały i stały się bardziej puszyste.
9. Podawaj rafaello na herbatnikach jako słodki dodatek do kawy lub herbaty.

Smacznego!

Podobne przepisy

rafaello na herbatnikach
rafaello bez pieczenia na herbatnikach
rafaello na herbatnikach z budyniem
rafaello na herbatnikach z białą czekoladą
lasagne przyslij