Przepis na rafaello z budyniem 📖
Składniki:- 200 g sucharów
- 200 g cukru pudru
- 200 g wiórków kokosowych
- 200 ml mleka
- 2 opakowania budyniu waniliowego
- 100 g masła
Przygotowanie:
1. W rondlu zagotuj mleko.
2. W misce wymieszaj cukier puder z budyniem waniliowym.
3. Powoli wlej gorące mleko do miski z sucharami i budyniem, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki.
4. Przełóż masę do rondla i gotuj, ciągle mieszać, aż zgęstnieje.
5. Wyłącz ogień i dodaj masło do budyniu, mieszaj, aż się roztopi.
6. Odstaw budyn na 15 minut, aby ostygł.
7. Po ostudzeniu, zacznij formować małe kule.
8. Każdą kulę obtocz w wiórkach kokosowych.
9. Gotowe rafaello przechowuj w lodówce przed podaniem.
Smacznego!