Przepis na rafaello z dżemem porzeczkowym 📖
Składniki:- 200g sucharków kokosowych
- 200g mleka w proszku
- 200g cukru pudru
- 200g masła
- 200g dżemu porzeczkowego
- 50g płatków kokosowych
Wykonanie:
1. W dużej misce wymieszaj sucharki kokosowe, mleko w proszku i cukier puder.
2. W drugiej misce rozpuść masło i dodaj je do sucharkowo-mlecznej mieszanki.
3. Dokładnie wymieszaj, aby składniki dobrze się połączyły.
4. Z masy formuj małe kule.
5. Na środek każdej kuli wyciśnij niewielką ilość dżemu porzeczkowego.
6. Zawiń kuleczki w dłoniach, formując kulki i układaj na talerzu.
7. W garnku złóż płatki kokosowe i delikatnie podsmaż je na złoty kolor.
8. Posyp kulki płatkami kokosowymi.
9. Włóż rafaello do lodówki na minimum 2 godziny lub do momentu, gdy będą odczuwalnie schłodzone.
10. Podawaj i ciesz się smakiem!
Smacznego!