Przepis na rafaello z pokruszonym biszkoptem 📖

Składniki:
- 150g białek
- 200g cukru pudru
- 200g wiórków kokosowych
- 100g mleka w proszku
- 100g pokruszonego biszkoptu
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 20-25 orzechów laskowych

Wykonanie:
1. W misce ubijamy białka na sztywną pianę za pomocą miksera.
2. Stopniowo dodajemy cukier puder, ciągle miksując, aż masa stanie się gęsta i błyszcząca.
3. Następnie dodajemy wiórki kokosowe, mleko w proszku, ekstrakt waniliowy i pokruszony biszkopt. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką, tak aby składniki równomiernie się połączyły.
4. Formujemy okrągłe kulki, w środek każdej wsadzamy po jednym orzechu laskowym.
5. Gotowe rafaello układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki na około 2 godziny, aby stężały.
6. Po schłodzeniu można posypać je jeszcze wiórkami kokosowymi lub obtoczyć w masie kremowej.

Smacznego!

Podobne przepisy

rafaello z biszkoptem
tort z biszkoptem
ciasto z beza i biszkoptem
tort urodzinowy z biszkoptem
tort urodzinowy z gotowym biszkoptem