Przepis na ramen prosty 📖

Oto prosty przepis na ramen:

Składniki:
- 2 litry bulionu warzywnego lub drobiowego
- 200g makaronu do ramenu
- 200g plastra wieprzowego, pokrojonego w cienkie paski
- 2 jajka
- 100g pokrojonej cebuli zielonej
- 100g pokrojonej marchewki
- 100g gotowanego szpinaku
- 50g marynowanego imbiru
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku

Instrukcje:
1. Przygotuj bulion, gotując warzywa lub mięso, a następnie odcedź.

2. W osobnym garnku ugotuj makaron do ramenu, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i odstaw na bok.

3. W małej miseczce przygotuj jajka na miękko (około 5 minut gotowania w lekko osolonej wodzie). Obierz i odstaw na bok.

4. Na patelni podsmaż plasterki mięsa wieprzowego, aż się zrumienią i będą miękkie. Dodaj cebulę, marchewkę i szpinak, i smaż przez kilka minut, aż warzywa będą miękkie.

5. Dodaj bulion i sos sojowy do garnka z warzywami i mięsem. Dopraw solą i pieprzem według własnego upodobania. Gotuj przez około 10-15 minut na małym ogniu, aby wszystkie składniki dobrze się przegryzły.

6. W dużym garnku wymieszaj ugotowany makaron ramen z przygotowanym bulionem z warzywami i mięsem.

7. Przełóż ramen do miseczek. Dodaj po jednym jajku, plasterki marynowanego imbiru i posyp pokrojoną cebulą zieloną.

Twój prosty domowy ramen jest gotowy do podania. Smacznego!

Podobne przepisy

prosty zupę ramen
prosty ramen z kurczakiem
prosty dobry ramen
y ramen
ramen