Przepis na roladki schabowe w sosie chrzanowym 📖

Składniki:
- 4 plastry schabu
- 4 łyżki chrzanu
- 2 łyżki śmietany
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Schaby rozbij delikatnie tłuczkiem, posól i popieprz.
2. Na każdym plasterku schabu rozsmaruj łyżkę chrzanu.
3. Zwijaj plastry schabu w roladki i spinaj wykałaczką.
4. W dużym rondlu rozgrzej olej i obsmaż roladki z wszystkich stron, aż staną się złote. Wyjmij je z rondla.
5. W tej samej patelni podsmaż drobno pokrojoną cebulę i czosnek, aż będą miękkie i lekko złociste.
6. Dodaj bulion warzywny i sos chrzanowy. Mieszaj, aż składniki się połączą.
7. Włóż roladki do sosu, przykryj rondel i gotuj na małym ogniu przez około 30-40 minut, aż mięso będzie miękkie.
8. Na koniec dodaj śmietanę do sosu i dopraw solą i pieprzem według własnego smaku.
9. Podawaj roladki schabowe w sosie chrzanowym z ziemniakami lub kaszą oraz ulubionymi warzywami.

Smacznego!

Podobne przepisy

roladki schabowe w sosie
pyszne roladki schabowe w sosie
roladki schabowe w sosie serowym
roladki schabowe w sosie pomidorowym
roladki schabowe w sosie pieczarkowym