Przepis na roladki schabowe z serem i boczkiem 📖
Składniki:- 4 plasterki schabu
- 4 plasteki sera żółtego
- 4 plasterki boczku
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 1 łyżeczka suszonego tymianku (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj schab – każdy plasterek oprósz solą i pieprzem z obu stron.
2. Na każdym kawałku schabu połóż plasterek sera, a następnie boczek. Możesz również posypać boczek suszonym tymiankiem dla dodatkowego smaku.
3. Zwijaj schab w roladki, trzymając farsz wewnątrz.
4. Rozgrzej olej na patelni o średnim ogniu.
5. Smaż roladki z każdej strony, aż będą dobrze zarumienione i schab będzie odpowiednio wysmażony, około 5-7 minut z każdej strony.
6. Wyjmij roladki z patelni i odcedź na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
7. Podawaj gorące, najlepiej z dodatkiem ziemniaków lub surówki.
Smacznego!