Przepis na roladki schabowe z warzywami 📖

Przepis na roladki schabowe z warzywami:

Składniki:
- 4 plastry schabu (po około 150 g każdy)
- 1 cebula, pokrojona w cienkie piórka
- 1 marchewka, pokrojona w cienkie paseczki
- 1 papryka czerwona, pokrojona w cienkie paski
- 4 plasterki sera żółtego
- 4 plasterki boczku
- 2 łyżki oleju
- Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Plastry schabu rozbij delikatnie tłuczkiem tak, aby były cieńsze i większe.
2. Na każdy plaster schabu połóż plaster sera żółtego, pasek papryki, cienkie paski marchewki oraz kilka cienkich pasków cebuli.
3. Delikatnie zwijaj plastry schabu w roladki.
4. Zawiń każdą roladkę w plaster boczku, aby dodatkowo nadać smaku i zapobiec wysuszeniu mięsa podczas pieczenia.
5. W rondlu rozgrzej olej, a następnie obsmaż roladki ze wszystkich stron, aby uzyskać rumiany kolor.
6. Po obsmażeniu przekładamy roladki do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180°C) na około 30 minut.
7. W trakcie pieczenia roladki można podlać bulionem lub wodą, aby nie wyschły.
8. Roladki można serwować z ulubionym sosem i ulubionymi warzywami.

Smacznego!

Podobne przepisy

schabowe roladki
roladki schabowe
roladki schabowe z ogórkiem
winiary roladki schabowe
roladki schabowe nadziewane