Przepis na roladki z szynki 📖
Składniki:- 8 plasterków szynki
- 100 g serka kremowego
- 1 ogórek kiszony
- 1 cebula
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Ogórek kiszony i cebulę drobno siekamy.
2. W misce łączymy serko kremowe z majonezem i musztardą, mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
3. Połowę masy serowej rozsmarowujemy na każdym plasterku szynki.
4. Na środku każdego plasterka układamy porcję ogórka kiszonego i cebuli.
5. Delikatnie zwijamy szynkę, formując roladki.
6. Roladki z szynki można podzielić na paski lub podpiec w całości w piekarniku przez kilka minut, żeby nadawały się do przenoszenia.
7. Przed podaniem posypujemy solą i pieprzem według gustu.
Smacznego!