Przepis na rosół wege 📖

Potrzebne składniki:
- 2 litry wody
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 mały korzeń selera
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 por
- 1 mały korzeń selera naciowego
- 2 liście laurowe
- kilka ziaren pieprzu
- sól do smaku
- natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. W dużym garnku zagotuj 2 litry wody.
2. Marchewki, pietruszki, seler, cebulę, czosnek i por dokładnie umyj i obierz.
3. Pokrój marchewki, pietruszki, seler, cebulę, czosnek i por na większe kawałki.
4. Dodaj pokrojone warzywa do wrzącej wody.
5. Dodaj liście laurowe, ziarna pieprzu i sól do smaku.
6. Zmniejsz ogień i gotuj rosół na małym ogniu przez około 40-60 minut, aż warzywa będą miękkie.
7. Przelej rosół przez sito, aby oddzielić wywar od warzyw.
8. Dopraw rosół według potrzeby dodatkową solą.
9. Podawaj rosół posypany natką pietruszki.

Smacznego!

Podobne przepisy

wege rosół
wege hot dog
danie wege
wege obiady
fit obiad wege