Przepis na ryba z piekarnika biedronka 📖

Oto przepis na smaczną rybę z piekarnika:

Składniki:
- Filet z ryby (np. dorsz, mintaj, łosoś)
- Sok z cytryny
- Sól
- Pieprz
- Cebula
- Marchewka
- Papryka czerwona i zielona
- Natka pietruszki
- Przyprawa uniwersalna
- Oliwa z oliwek

Instrukcje:
1. Filet z ryby umyj i osusz delikatnie papierowym ręcznikiem.
2. Skrop filety sokiem z cytryny i posól oraz popieprz do smaku.
3. Odstaw na kilkanaście minut, aby ryba nabrała aromatu.
4. W międzyczasie obierz i pokrój cebulę, marchewkę i paprykę w paski.
5. Na dnie naczynia żaroodpornego połóż warzywa, równomiernie rozłożone.
6. Na warzywach połóż przyprawione filety.
7. Posyp całość natką pietruszki i posyp przyprawą uniwersalną.
8. Skrop wszystko oliwą z oliwek, aby ryba nie wyschła.
9. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
10. Po upieczeniu, wyjmij rybę z piekarnika i podawaj od razu.

Smacznego!

Podobne przepisy

ryba do piekarnika
ryba z piekarnika
obiad ryba z piekarnika
dietetyczna ryba z piekarnika
ryba panga z piekarnika