Przepis na rybę filety 📖

Oto przepis na rybę filety:

Składniki:
- 4 filety rybne (np. dorsz, łosoś, mintaj)
- Sok z połowy cytryny
- 2 łyżki masła
- Sól i pieprz do smaku
- Ulubione przyprawy do ryb (np. koper, estragon, tymianek)

Instrukcje:
1. Najpierw sprawdź, czy filety nie zawierają żadnych ości. W razie potrzeby, usuń je za pomocą pęsety.
2. Następnie skrop filety sokiem z cytryny i delikatnie posól i popieprz.
3. Na dużej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu.
4. Po roztopieniu masła, połóż filety na patelni skórą do dołu.
5. Smaż rybę przez około 4-5 minut, aż skóra stanie się chrupiąca i złocisto-brązowa.
6. Delikatnie odwróć filety i smaż kolejne 3-4 minuty, aż miąższ ryby będzie łatwo łamał się widelcem.
7. Dodaj ulubione przyprawy do ryb i delikatnie wymieszaj.
8. Gdy ryba będzie gotowa, wyłącz ogień i podawaj natychmiast.

Możesz podać pieczonych ziemniaków lub surówki jako dodatek do ryb. Smacznego!

Podobne przepisy

filety z kurczaka
filety dorsza
dorsza filety
filety z udka kurczaka
filety z kurczaka w krakersach