Przepis na schab 📖

Składniki:
- 1 kg schabu wieprzowego
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka suszonego tymianku
- Sól i pieprz do smaku
- Olej do smażenia

Instrukcje:
1. Schab dokładnie umyj i osusz.
2. Czosnek obrób drobno i umieść w misce.
3. Dodaj do miski musztardę, sos sojowy, tymianek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
4. Schab umieść w misce z przygotowanym wcześniej sosem. Starannie natrzyj mięso, aby dobrze się wchłonęło.
5. Przykryj miskę i odstaw na minimum 2 godziny, aby mięso dobrze się zamarynowało.
6. Następnie, patelnię lub grill rozgrzej na średnim ogniu i dodaj olej.
7. Na rozgrzaną patelnię połóż schab i smaż go z obu stron na rumiano (ok. 5 minut z każdej strony).
8. Po upieczeniu, schab przełóż na talerz i pozostaw na chwilę, aby mięso odpoczęło.
9. Schab podawaj z ulubionymi dodatkami, takimi jak ziemniaki pieczone lub puree, surówka czy sos żurawinowy.

Smacznego!

Podobne przepisy

schab wielkanocny
obiad schab
mielony schab
schab w majonezie
kolacje schab