Przepis na schab pieczony 📖

Potrzebne składniki:
- 1 kg schabu bez kości
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz

Sposób przygotowania:
1. Schab umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
2. Czosnek obrać i posiekać, następnie wymieszać z musztardą, miodem, olejem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem zetrzeć mięso z każdej strony.
3. Schab włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego piekarnika.
4. Piec schab przez około godzinę w temperaturze 180 stopni Celsjusza, co 20 minut polewając go sokiem wypuszczonym podczas pieczenia.

Gotowe! Możemy podać schab z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami i surówką. Smacznego!

Podobne przepisy

schab
schab burger
obiad schab
mielony schab
schab w majonezie