Przepis na sernik izaura 📖
Składniki:- 1 opakowanie herbatników
- 200 g masła
- 500 g sera twarogowego
- 200 g cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 4 jajka
- 2 łyżki mąki
Przygotowanie:
1. Rozkrusz herbatniki i wymieszaj je z rozpuszczonym masłem. Ułóż masę na dnie formy do pieczenia o średnicy około 24 cm i wstaw do lodówki na około 30 minut.
2. Przygotuj sernik. Wymieszaj ser, cukier i cukier waniliowy. Dodaj po jednym jajku, cały czas mieszając. Wsyp mąkę i wymieszaj razem.
3. Wylej masę serową na spód herbatnikowy. Wstaw sernik do piekarnika nagrzanego do 170 stopni Celsjusza i piecz przez około 60 minut.
4. Po wyjęciu sernika z piekarnika, zostaw go do ostygnięcia. Przed podaniem, udekoruj sernik według własnego uznania np. posypując cukrem pudrem lub polewając marmoladą. Smacznego!