Przepis na sernik izaura na dużą blachę 📖

Składniki:
- 1 kg sera białego, np. twarogu
- 250 g masła
- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki cukru
- 8 jajek
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- skórka starta z jednej cytryny

Wykonanie:
1. W misce umieść wymiary 1 kg sera białego i dodaj 8 jajek. Dokładnie wymieszaj do połączenia składników.
2. Następnie dodaj 2 szklanki cukru i ponownie wymieszaj.
3. Dodaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki mąki ziemniaczanej oraz 2 szklanki mąki pszenną. Wszystko razem wymieszaj.
4. W osobnym naczyniu roztop masło i dodaj ekstrakt waniliowy oraz skórkę startą z cytryny. Dodaj do masy serowej i ponownie wymieszaj wszystkie składniki.
5. Blachę o wymiarach 30x40 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż na nią masę serową i wyrównaj powierzchnię.
6. Wstaw blachę z masą serową do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 60 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.
7. Po upieczeniu sernik wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na blasze.
8. Gdy sernik całkowicie ostygnie, wyciągnij go z blachy i pokrój na porcje.
9. Smacznego!

Podobne przepisy

izaura na dużą blachę
sernik na dużą blachę
sernik z wiaderka na dużą blachę
sernik bez spodu na dużą blachę
sernik na zimno na dużą blachę