Przepis na sernik na zimno z serków waniliowych 📖

Składniki:
- 500 g serków waniliowych
- 250 ml śmietanki kremówki
- 200 g herbatników
- 100 g masła (rozpuszczonego)
- 100 g cukru

Przygotowanie:
1. W misce rozkrusz herbatniki i wymieszaj je z rozpuszczonym masłem oraz połową cukru. Ułóż masę na dnie tortownicy, dociskając, aby powstała jednolita warstwa. Wstaw do lodówki na minimum 30 minut, aby ciasto stwardniało.

2. W kolejnej misce dokładnie wymieszaj serki waniliowe i pozostałą część cukru. Możesz użyć miksera, aby uzyskać gładką i kremową masę.

3. W osobnej misce ubij śmietankę kremówkę na sztywno. Następnie, delikatnie dodaj ją do masy serkowej, delikatnie mieszając za pomocą łyżki.

4. Wyjmij tortownicę z ciastem z lodówki i wylej na nie gotową masę serkową. Wyrównaj wierzch łyżką.

5. Ponownie wstaw tortownicę do lodówki i pozostaw sernik na zimno na minimum 3-4 godziny (lub całą noc), aby dobrze się schłodził i stężał.

6. Przed podaniem można udekorować sernik pokrojonymi owocami, bitą śmietaną lub wiórkami kokosowymi.

Smacznego!

Podobne przepisy

sernik z serków homogenizowanych na zimno
sernik na zimno z serkow homogenizowanych
sernik na zimno z serków naturalnych
sernik na zimno z serków homogenizowanych naturalnych
sernik na zimno z serków homogenizowanych i masła