Przepis na sernik z wiaderka ktory zawsze wychodzi 📖
Składniki:- 500 g serka homogenizowanego
- 200 g cukru
- 4 jajka
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 200 ml śmietany 30%
1. Jajka oddzielamy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę.
2. W drugiej misce mieszamy ser, cukier, żółtka, mąkę i cukier wanilinowy.
3. Dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy.
4. Na koniec dodajemy śmietanę i dokładnie wszystko wymieszamy.
5. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę serową.
6. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez około 50-60 minut.
7. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik i pozostawiamy sernik w nim do całkowitego ostygnięcia.
8. Gotowy sernik przekładamy do lodówki na kilka godzin przed podaniem.
Smacznego!