Przepis na sernik z wiaderka z mlekiem w proszku 📖
Oto przepis na sernik z wiaderka z mlekiem w proszku:Składniki:
- 200g suchego sera twarogowego
- 1 wiaderko (400g) mleka w proszku
- 1 szklanka cukru
- 4 jajka
- 1 łyżka masła
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki płatków migdałowych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
1. W misce umieść twaróg i mleko w proszku, dodaj masło i roztarty cukier waniliowy. Wszystko dobrze wymieszaj.
2. Dodaj jajka, cukier i budyń do masy serowej. Całość dokładnie wymieszaj.
3. Powoli wsypuj mąkę, płatki migdałowe i proszek do pieczenia, regularnie mieszając, aż składniki się połączą.
4. Formę do pieczenia (ok. 24 cm) wyłóż papierem do pieczenia i przełóż na nią ciasto serowe.
5. Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 60 minut, aż sernik nabierze złocistego koloru.
6. Po upieczeniu wyłącz piekarnik i pozostaw sernik w nim do całkowitego wystudzenia.
7. Gdy sernik wystygnie, wyjąć go z formy, zdjąć papier do pieczenia i podać na talerzu.
8. Przed podaniem można sernik polukrować lub udekorować ulubionymi owocami lub bitą śmietaną.
Smacznego!