Przepis na sledzie po sultansku 📖

Składniki:
- 400g śledzi w oleju
- 2 cebule pokrojone w cienkie piórka
- 2 ogórki kiszone pokrojone w kostkę
- 1 czerwona papryka pokrojona w cienkie paski
- 1 zielona papryka pokrojona w cienkie paski
- 2 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w ósemki
- 4 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
- kilka plastrów cytryny do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Sledzie odsącz z nadmiaru oleju i pokrój je w paski.
2. Wszystkie składniki: śledzie, cebulę, ogórki, czerwoną i zieloną paprykę oraz jajka, umieść w misce.
3. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj, aż wszystkie składniki zostaną pokryte sosem.
4. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
5. Przełóż sałatkę do półmisków lub pojedynczych miseczek.
6. Na górze każdej porcji umieść plasterki cytryny do dekoracji.
7. Sałatkę podawaj schłodzoną.

Smacznego!

Podobne przepisy

sledzie po wilensku
śledzie do słoika
śledzie w słoiku
śledzie wielkanocne
śledzie wiejskie