Przepis na spaghetti przepis 📖

Składniki:
- 250g spaghetti
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku, posiekane
- 1 cebula, posiekana
- 400g mięsa mielonego (opcjonalnie)
- 400g passaty pomidorowej
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonego bazylii
- 1 łyżeczka cukru
- sól i pieprz do smaku
- świeża bazylia do dekoracji (opcjonalnie)

Przygotowanie:
1. Gotuj spaghetti w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedź i odłóż na bok.
2. W dużym garnku, na średnim ogniu, podsmaż czosnek i cebulę na oliwie z oliwek, aż staną się miękkie i lekko zrumienione.
3. Dodaj mięso mielone do garnka i smaż, mieszając, aż będzie dobrze usmażone i pokruszone. Jeśli nie używasz mięsa mielonego, możesz pominąć ten krok.
4. Dodaj passatę pomidorową, suszone oregano, suszoną bazylię, cukier oraz sól i pieprz do garnka. Całość dokładnie wymieszaj.
5. Doprowadź sos do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut, aby smaki się połączyły.
6. Dodaj ugotowane spaghetti do garnka z sosem i delikatnie wymieszaj, aby wszystko było pokryte sosem.
7. Przełóż spaghetti na talerze i udekoruj świeżymi listkami bazylii.
8. Smacznego!

Podobne przepisy

spaghetti bolognese przepis
spaghetti carbonara przepis
krupnik przepis
żurek przepis
brownie przepis