Przepis na surówkę z młodej białej kapusty 📖

Składniki:
- 1 młoda biała kapusta
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Kopertę kapusty usuń i pokrój ją na cienkie plasterki.
2. Marchewkę i cebulę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
3. W dużym naczyniu wymieszaj kapustę, marchewkę i cebulę.
4. Dodaj ocet jabłkowy i oliwę z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj.
5. Dopraw surówkę solą i pieprzem do smaku.
6. Surówkę można odstawić na kilka godzin, aby smaki się przegryzły, jednak można spożywać ją od razu.

Smacznego!

Podobne przepisy

surówkę z młodej kapusty do obiadu
bigos z młodej białej kapusty
kapuśniak z kapusty białej
bigos z białej kapusty
kapuśniak z białej kapusty