Przepis na surówkę z młodej kapusty do obiadu 📖
Oto przepis na surówkę z młodej kapusty do obiadu:Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1/4 szklanki oleju roślinnego
- 2 łyżki octu winnego
- Sól i pieprz do smaku
Instrukcje:
1. Kapustę drobno poszatkować i umieścić w dużej misce.
2. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do miski z kapustą.
3. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do miski.
4. Natkę pietruszki posiekać i również dodać do miski.
5. W osobnej miseczce wymieszać olej roślinny, ocet winny, sól i pieprz.
6. Dressing wylać do miski z warzywami i dokładnie wymieszać.
7. Surówkę odstawić na minimum 15 minut, aby smaki się przegryzły.
8. Przed podaniem można posypać surówkę odrobiną posiekanej natki pietruszki.
Smacznego!