Przepis na tartę bez mąki 📖
Oto przepis na tartę bez mąki:Składniki:
- 200 g mielonych migdałów
- 100 g masła, roztopionego
- 2 jajka
- 100 g cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 500 g dowolnych owoców (np. truskawki, maliny, borówki)
Instrukcje:
1. Wymieszaj mielone migdały, roztopione masło, jajka, cukier i ekstrakt waniliowy w misce, aż składniki dobrze się połączą.
2. Przełóż mieszankę do okrąłej formy tartowej i równomiernie rozprowadź na dnie i bokach formy.
3. Włóż formę do lodówki na 30 minut, aby tarta dobrze się schłodziła.
4. W międzyczasie przygotuj owoce, umyj je i pokrój na kawałki.
5. Po 30 minutach wyjmij tartę z lodówki i ułóż owoce na cieście.
6. Wstaw tartę do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez około 30-35 minut, aż tarta nabierze złocistego koloru.
7. Wyjmij tartę z piekarnika i ostudź przed podaniem. Możesz polać ją lekkim syropem lub posypać cukrem pudrem przed podaniem.
Smacznego!