Przepis na tatar na obiad 📖

Oto przepis na tatar na obiad:

Składniki:
- 400 g świeżego mięsa wołowego (najlepiej polędwicy)
- 1 cebula
- 2 ogórki kiszone
- 2 łyżki kaparów
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 2 łyżki sosu Worcestershire
- 2 żółtka
- sól i pieprz do smaku
- kromki chleba tostowego lub grzanki

Przygotowanie:
1. Mięso wołowe umyj, osusz i pokrój w bardzo drobną kostkę.
2. Cebulę również drobno posiekaj.
3. Ogórki kiszone odsącz z zalewy i również drobno pokrój.
4. W dużym naczyniu wymieszaj mięso, cebulę, ogórki, kapary i posiekaną natkę pietruszki.
5. Dodaj musztardę, sos Worcestershire oraz żółtka. Całość dobrze wymieszaj.
6. Dopraw tatar solą i pieprzem według własnego gustu.
7. Jeśli wolisz bardziej stężały tatar, zostaw go na kilka godzin w lodówce do zamarynowania, można również zostawić na noc.
8. Podawaj tatar na talerzach, dekorując go świeżą natką pietruszki. Możesz również serwować go wraz z kromkami chleba tostowego lub grzankami.

Smacznego!

Podobne przepisy

tatar to
tatar wege
tatar wegetariański
tatar z dziczyzny
tatar z tunczyka