Przepis na tatar wegetariański 📖

Przepis na tatar wegetariański:

Składniki:
- 1 szklanka drobno posiekanej cebuli
- 1 szklanka drobno posiekanych ogórków kiszonych
- 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanych korniszonów
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy
- Sok z połowy cytryny
- Sól i pieprz do smaku

Instrukcje:
1. W misce wymieszaj cebulę, ogórki kiszone, kaszę gryczaną, natkę pietruszki i korniszony.
2. W osobnej miseczce przygotuj sos, składający się z oliwy z oliwek, musztardy i soku z cytryny. Dobrze wymieszaj.
3. Dodaj sos do składników w misce i dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki zostały pokryte sosem.
4. Dopraw tatar solą i pieprzem do smaku.
5. Przełóż przygotowany tatar do lodówki na minimum 30 minut, aby składniki dobrze się przegryzły i smaki się połączyły.
6. Tatar wegetariański jest gotowy do podania! Możesz go podać na kromkach chleba lub jako dodatek do innych dań.

Smacznego!

Podobne przepisy

kapuśniak wegetariański
krupnik wegetariański
obiad wegetariański
obiad fit wegetariański
pasztet wegetariański