Przepis na tatar wołowy z ligawy 📖
Oto przepis na tatar wołowy z ligawy:Składniki:
- 300g świeżego polędwicy wołowej
- 2 małe cebule
- 2 ogórki kiszone
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanych kaparów
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Polędwicę wołową dokładnie umyj i osusz. Następnie pokrój ją w bardzo drobną kostkę.
2. Cebule i ogórki kiszone również pokrój w bardzo drobną kostkę.
3. W osobnej misce wymieszaj pokrojoną polędwicę wołową, cebule, ogórki kiszone, posiekaną natkę pietruszki oraz kapary.
4. Do miski dodaj oliwę z oliwek i musztardę dijon, a następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
5. Dopraw tatar solą i pieprzem do smaku. Możesz również dodać odrobinę soku z cytryny, jeśli lubisz bardziej kwaskowy smak.
6. Gdy składniki są dobrze wymieszane, przełóż tatar do misek i podawaj od razu, najlepiej z chrupiącym pieczywem.
Smacznego!