Przepis na tatara wołowy 📖

Przepis na tatara wołowego:

Składniki:
- 400g wołowiny (najlepiej polędwica)
- 2 żółtka
- 2 łyżki musztardy dijon
- 2 łyżeczki worcestershire sauce
- 1 mała cebula
- 2 korniszony konserwowe
- 1 łyżka kaparów
- Sól morska
- Świeżo mielony czarny pieprz
- Kilka kropli sosu Tabasco
- Kilka listków świeżego koperku

Instrukcje:
1. Wołowinę dokładnie oczyść z błon, tłuszczu oraz ścięgien, następnie pokrój w drobną kostkę. Przenieś do miski.
2. Osobno w miseczce wymieszaj żółtka, musztardę dijon oraz worcestershire sauce. Całość wymieszaj dokładnie. Dodaj do wołowiny i delikatnie połącz składniki.
3. Cebulę, korniszony oraz kapary również pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj do mięsa i wymieszaj.
4. Następnie dopraw do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem oraz kilkoma kroplami sosu Tabasco. Delikatnie wymieszaj.
5. Dania z tatara najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu, na talerzu lub w bajgle. Posyp pokrojonym koperkiem i udekoruj według własnego upodobania.

Smacznego!

Podobne przepisy

tatara
tatara z wołowiny
tatara z jajkiem
tatara z sarny
tatara masterchef