Przepis na tatara z dziczyzny 📖

Składniki:

- 400 g dziczyzny (np. dziki łosoś, jeleń, sarna), oczyszczonej z błon i ścięgien
- 1 cebula, drobno pokrojona
- 3 ogórki konserwowe, drobno pokrojone
- 2 łyżki kaparów, odsączone
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 żółtka
- sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

1. Dziczyznę pokrój na bardzo drobną kostkę.

2. W dużym naczyniu wymieszaj cebulę, ogórki konserwowe, kapary, musztardę, olej rzepakowy oraz żółtka.

3. Dodaj do masy dziczyznę i dokładnie wymieszaj, a następnie dopraw solą i pieprzem do smaku.

4. Przenieś tatara do niewielkich miseczek lub uformuj go za pomocą specjalnej formy.

5. Możesz podać tatar na świeżych pieczywach lub tostach oraz udekorować go ulubionymi ziołami lub dodatkami, na przykład rukolą, kiełkami lub świeżymi warzywami.

6. Smacznego!

Podobne przepisy

strogonow z dziczyzny
strogonowa z dziczyzny
pasztet z dziczyzny
hamburgery z dziczyzny
tatar z dziczyzny