Przepis na tatara z dzika 📖

Przepis na tatara z dzika:

Składniki:
- 400g dziczyzny
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 2 łyżki kaparów
- 2 łyżki ogórków kiszonych
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sok z połowy cytryny
- Sól i pieprz do smaku
- Listki świeżej bazylii do dekoracji

Wykonanie:
1. Dziczyznę dokładnie oczyść i pokrój w drobną kostkę.
2. Pomidory sparz, obierz ze skóry i usuń nasiona. Pokrój je w małą kostkę.
3. Cebulę również pokrój w drobną kosteczkę.
4. W misce wymieszaj dziczyznę, pomidory, cebulę, kapary i posiekane ogórki kiszone.
5. Dodaj musztardę, oliwę z oliwek i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
6. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, tak aby dobrze się połączyły.
7. Przełóż tatara na talerz i udekoruj listkami świeżej bazylii.
8. Podawaj natychmiast z chrupiącym pieczywem.

Smacznego!

Podobne przepisy

pasztet z dzika
strogonow z dzika
kiełbasę z dzika
gulasz z dzika
udziec z dzika