Przepis na tatara z jelenia 📖

Przepis na tatara z jelenia:

Składniki:
- 400g mięsa z jelenia (najlepiej polędwica)
- 1 cebula
- 2 korniszony
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki sosu worcestershire
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka tabasco
- sól i pieprz do smaku
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka kaparów

Przygotowanie:
1. Mięso drobno siekamy na niewielkie kawałki lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
2. Cebulę, korniszony i kapary również drobno siekamy.
3. W miseczce mieszamy mięso, cebulę, korniszony i kapary.
4. Do masy mięsnej dodajemy musztardę, sos worcestershire, sos sojowy, tabasco, żółtko oraz solę i pieprzymy do smaku.
5. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki, aż powstanie jednolita masa.
6. Gotową masę przekładamy do foremek do tartarów, delikatnie dociskając w miejsce formy.
7. Tatary podajemy na talerzach, udekorowane np. świeżymi ziołami.
8. Możemy podać do tatara pieczywo, chipsy lub świeże warzywa.

Smacznego!

Podobne przepisy

pasztet z jelenia
kiełbasa z jelenia
karkówkę z jelenia
karczek z jelenia
mielone z jelenia